7Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sosyal Medya
  4. »
  5. Instagram Hesabımı Sildiğimde Ne Olur?

Instagram Hesabımı Sildiğimde Ne Olur?

Admin Admin -
65 0

Popüler bir fotoğraf ve video paylaşım sosyal medya platformu olan Instagram’ın sahibi bir Amerikan şirketi olan Meta’dır. Filtreler, hashtag’ler ve coğrafi etiketleme, uygulama kullanıcılarının içeriği kolayca düzenleyip bu platformda yayınlayabilmesinin yollarından bazılarıdır.

Gönderiler topluluğa veya önceden onaylanmış takipçilerinize gösterilebilir. Ayrıca, fotoğraflar gibi popüler materyaller kullanıcılar tarafından görülebiliyor ve güncellemelerinin otomatik olarak beslemelerine eklenmesi için hangi kişileri takip edeceklerini seçebiliyorlar.

Bununla birlikte, bir noktada, Instagram hesabınızı artık kullanmak istemediğiniz sonucuna varabilirsiniz ve bu durumda, bu Instagram hesabını sil bağlantısını kullanarak hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. Ek olarak, başından beri hesabınızı silmeyi düşünmüş olabilirsiniz ve şimdi mesajlarınızın da kaldırılmasını isteyebilirsiniz.

Pekala, hesabınızı sildikten ve Instagram platformundan ayrıldıktan sonra, bundan sonra ne olacağı hakkında bilmeniz gereken her şey burada.

Kalıcı Olarak Sildiğimde Hesabıma Ne Olur?

Instagram hesabınızı “Hesabımı kalıcı olarak sil” seçeneğini işaretleyerek devre dışı bırakırsanız, artık hesabınıza erişemezsiniz. Başka bir deyişle, Instagram hesabınızı silerseniz dijital ölümle aynı şey olacaktır. Bunu yaptıktan sonra, tüm Instagram içeriğiniz sonsuza kadar silinecektir. Instagram, 30 günlük ek süreden sonra tüm içeriğinizin (postlar, resimler, videolar, yorumlar, beğeniler ve en önemlisi takipçiler dahil) sonsuza kadar silineceğini ve hiçbir şekilde geri yüklenemeyeceğini belirtiyor.

Prosedürün size düşen kısmını tamamlamış olmanızın, silme işleminin tamamlandığı anlamına gelmediğini unutmamak önemlidir. Instagram hesabınıza siz ve diğer kullanıcılar erişemeyecek olsa da, Instagram 90 gün sonra tüm bilgilerinizi silecektir.

90 günlük süre geçtikten sonra bile, hüküm ve koşulların ihlali gibi yasal sorunlar için gerekli olması durumunda tüm bilgilerinizin bir kopyası Instagram’ın yedek sunucusunda saklanmaya devam edecektir. Ancak yine, Instagram hesabınızı veya içindeki içeriğin hiçbirini kurtaramayacaksınız.

Aynı Email Adresinden Yeni Hesap Oluşturabilir miyim?

Instagram, aynı e-posta adresiyle yeni bir hesap açmadan önce sizden 30 gün, bazen de 90 gün beklemenizi ister. O zamana kadar, mevcut Instagram hesap kimliğiniz hesaba erişmeye devam edecek. 30 gün sonra, tamamen yeni bir hesap ile kaydolmak için aynı e-posta adresini kullanabilirsiniz. Mevcut Instagram kullanıcı adınızı yeni hesaba öylece aktaramayacağınızı unutmamak önemlidir.

Silinen Instagram Hesabını Kurtarabilir miyim?

Bir kişinin hesabını silme eyleminin geri döndürülemezliğine rağmen, Instagram, bir an pişmanlık duymanız veya platforma geri dönme isteğiniz olması durumunda 30 günlük süre tanımlar. Bu süre sonrasında bir daha asla hesabınızı kurtaramazsınız.

Mobil cihazınızda Instagram uygulamasını başlatın, ardından daha önce silinmiş olan hesaba erişmek için giriş bilgilerinizi girin. Başka bir deyişle Instagram, hesabınızı geri alabileceğinizi size bildirecek ve bu noktada yeniden aktif hale gelecektir.

Instagram Uygulamasını Sildiğimde DM’lerim Kayboluyor mu?

Instagram uygulamasını kaldırdığınızda doğrudan mesajlarınız değişmeden kalır. Instagram’da şimdiye kadar aldığınız tüm mesajlar gelen kutunuzda kalacaktır. Ayrıca, diğer kişilerden bildirim almadan da iletişim alabilirsiniz. Uygulamayı yeniden yükleyene veya farklı bir cihazdan oturum açana kadar bildirimler görünmez.

Instagram Hesabımı Silmek Başkalarına Gönderilen Mesajları Siler mi?

Instagram hesabınızı devre dışı bıraksanız bile, diğer tüm kullanıcılara gönderilen doğrudan mesajlar yerinde kalacaktır. Instagram hesabınızı tamamen silerseniz, gönderdiğiniz mesajlar alıcıların gelen kutularından kaldırılmaz. Gönderenin adı, gerçek adınız yerine “Instagrammer” ile değiştirilecektir. Hesabınızı silerseniz, sohbet profil resminizi de kaldıracaktır. Aynı şey hem yüz yüze etkileşimler hem de bir grupla mesajlaşma için söylenebilir.

Instagram Hesabımı Silersem Mesajlarım Kaybolur mu?

Instagram hesabınızı silerseniz, size gönderilen mesajların hiçbirine erişemezsiniz. Yine de tekrar oturum açtıktan sonra, önceki tüm iletişimlerinizin bir kopyasına erişebileceksiniz. Instagram hesabınızı silseniz bile, diğer kullanıcılar direkt mesajlarınızı görmeye devam edebilir.

Instagram hesabınızı 14 günden fazla devre dışı bırakmak, hesabın hızlı bir şekilde feshedilmesine neden olabilir ve herhangi birinin doğrudan mesajlarınıza erişmesini engelleyebilir. Alıcı, yeni mesajlar için gelen kutusunu göremese de önceki mesajları görebilir.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir